Indboforsikring

Indboforsikring – er dit indbo forsikret?

En indboforsikring dækker de grundlæggende ting for alle familier og boligejere, og den går også under andre navne som fx ”familieforsikring”, ”privatforsikring”, ”hjemforsikring” og ”husstandsforsikring”.

Hvad er en indboforsikring?

En indboforsikring dækker bl.a. husstandens indbo i forbindelse med hærværk, indbrud, brand og lignende.
a
Grunden til, at en indboforsikring også nogle gange går under betegnelsen ”familieforsikring”, er, at det er lovpligtigt, at den dækker alle, der har en folkeregisteradresse på den adresse, hvor forsikringen er tegnet.

Dette gælder også børn under 21 år, selvom de er flyttet hjemmefra og bor alene.

Hvad dækker indboforsikringen?

Det kan nogle gange være svært at danne sig et overblik over, hvad en indboforsikring rent faktisk dækker, da det varierer meget fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.

Men som udgangspunkt dækker forsikringen alt indbo – lige fra radio/tv til campingudstyr – og forsikringen dækker også ting, du har lånt eller lejet, hvis disse ikke er forsikret i forvejen.

Da prisen på din forsikring beregnes ud fra forsikringsværdien, dvs. værdien af dit samlede indbo, bliver nogen fristet til at sætte værdien af indboet for lavt, da de ikke kalkulerer med, at det hele kan forsvinde på én gang.
Det er dog ikke klogt på lang sigt, da huset fx kan brænde ned, og hvis det efterfølgende viser sig, at hus og indbo er forsikret for lavt, kan man havne i en meget uheldig situation.

Som det er tilfældet med andre forsikringer, dækker en indboforsikring også andre nyttige ting i form af tillægsforsikringer.

Disse er almindeligvis som minimum en brandforsikring, der dækker dit indbo i forbindelse med brand samt en tyveriforsikring, der dækker erstatning af indbo samt eventuelt hærværk i forbindelse med indbrud eller røveri.

Eksempel på en indboforsikring

Der er mange aktører på markedet for indboforsikringer i Danmark, og vi viser her et eksempel på en typisk indboforsikring hos en vilkårlig udbyder.

I dette tilfælde har vi valgt ”IF Forsikring”, for at give dig en idé om, hvordan markedet ser ud mht. dækning, ekstraforsikringer osv.

Hos IF Forsikring kaldes en indboforsikring for en ”familieforsikring” (som før nævnt), da den dækker langt mere end blot dit indbo.

Familieforsikringen dækker naturligvis først og fremmest dit indbo, men i dette tilfælde dækker den også ansvar og retshjælp.

Se her en liste, der giver dig overblik over, hvad en typisk familieforsikring hos IF Forsikring dækker:

Med en familieforsikring hos IF er du dækket mht. følgende:

  • Brand
  • Stormskade
  • Kortslutningsskade
  • Tyveri, røveri og hærværk
  • Skade ved færdselsuheld
  • Udstrømning af væsker
  • Køle- og dybfrostskader
  • Motordrevne haveredskaber op til 20 hk.

Desuden giver forsikringen dig sikkerhed i form af ansvarsforsikring og retshjælpsforsikring.

Det er som med næsten alle andre forsikringer på markedet muligt at tilkøbe supplerende forsikringer, der fx dækker afbestilling i forbindelse med rejser, udvidet cykeldækning, forsikring af glas og kummer eller golfforsikring.

Vær opmærksom på termen ”dobbeltdækning”, når du tegner en indboforsikring. Måske er du allerede dækket ind én gang, hvis flere af dine forsikringer dækker de samme skader. Du kan dog aldrig få udbetalt skadeserstatning mere end én gang pr. forsikret genstand.

Støvsug selv nettet for flere informationer omkring indboforsikring og sammenlign priser, dækning samt vilkår og betingelser. Der er masser af god viden at hente.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Indboforsikring

Husforsikring findes både til helårsbolig og til fritidsboliger

Find en god husforsikringMan kan købe sig til flere forskellige typer af husforsikringer. Man kan både få en husforsikring til sin helårsbolig, og man kan også få det til sin fritidsbolig. En helårsbolig er som navnet også antyder en bolig, som man er bosat i hele året rundt. En fritidsbolig er derimod en bolig, som man opholder sig i perioder. Der er forskellige regler i forhold til forsikring af henholdsvis fritidsboliger og helårsboliger, og det er noget, som du bør være opmærksom på, når du skal tegne en husforsikring hos et forsikringsselskab. Både regler og priser på en husforsikring vil nemlig altid være varierende, når der er tale om forsikring af henholdsvis helårsboliger og fritidsboliger.
Læs resten

Udgivet i forsikring | Kommentarer lukket til Husforsikring findes både til helårsbolig og til fritidsboliger

Hvad sker der, hvis indbruds-uheldet er ude?

Uhledet ude? Indbrud, alarm og advokat

Uhledet ude? Indbrud, alarm og advokatDanmark har verdensrekord i Norden, når vi kigger på antallet af indbrud. Men selvom vi i julen 2013 havde flere indbrud end de foregående 5x december, var der i 2013 et samlet fald i indbrud.

Det betyder dog stadig, at der i 2013 blev anmeldt knap 42.000 indbrud (kilde).

Hver dag bliver mere end 100 danske huse indsat for indbrud. Og hvad sker der for de, der gør? Læs resten

Udgivet i alarm | En kommentar

Alarmer til hjemmet

Hvordan er du stillet hvis du får indbrud? Kan alarmer være løsningen?

Alarmer til hjemmet
Nogle genstande kan erstattes, andre kan ikke.
Et væsentligt spørgsmål at stille sig selv, er hvordan man er stillet i tilfælde af indbrud i sit hjem. En forsikring er selvfølgelig alfa omega i forbindelse med indbrud, uden en forsikring er der ingen hjælp at hente, hvis man har haft indbrud. Forsikringen dækker over de tab, genstande og skader som kan erstattes og genoprettes, men en forsikring er kun en økonomisk støtte.

I forbindelse med et indbrud kan der meget vel være skader og tab som ikke kan erstattes. Ting og genstande af affektionsværdi, arvegenstande, billeder og ikke mindst tanken om at der har været fremmede personer og rode rundt i ens hjem, er ofte følger til et indbrud, som en forsikring ikke kan hjælpe en med at erstatte eller glemme. Sikrer man sig selv med alarmer til hjemmet, har man en ekstra forsikring i tilfælde af indbrud.

Med alarmer i hjemmet når tyven sjældent ind i huset, og mange skader og tab kan på denne måde forhindres.
Læs resten

Udgivet i sikker chat | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Alarmer til hjemmet

Tjek din chat – sikkerhed på nettet

Der findes mange forskellige måder, børn og unge kan chatte på. Se her, hvordan du bør agere, hvis du vil chatte sikkert og undgå ubehagelige ting. Der er flere forskellige måder, du kan chatte på, og vi giver dig her en håndfuld tips, du kan bruge i de forskellige chatprogrammer.

Læs resten

Udgivet i sikker chat | Tagget , | 4 kommentarer

Sikker chat

Sikker chat på internettet
Børn og unge bruger meget af deres tid på internettet, og det er vigtigt, at de ved, hvordan de skal agere, når de færdes på nettet. Der er mange ting, man kan gøre, for at sikre sig mod mobning, pædofile og andre ubehagelige ting.
Læs resten

Udgivet i sikker chat | Tagget , , | Kommentarer lukket til Sikker chat

Alarmsystemer, videoovervågning- og sikringsudstyr til erhverv og private boliger

Boligalarmer.dk er et dansk firma, som tilbyder deres kunder en bred vifte af løsninger, der kan sikre dine ejendele, uanset om du er erhvervs- eller privatkunde. Se, hvad du kan få som kunde hos boligalarmer.dk:
Læs resten

Udgivet i alarm, Sikring | Tagget , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentarer lukket til Alarmsystemer, videoovervågning- og sikringsudstyr til erhverv og private boliger

Sikring af private hjem

Når du skal sikre dit private hjem mod indbrud, er det alfa og omega, at du først sikrer dine døre og vinduer med kraftige låse og beslag.
Derudover kan du sikre dig med mange forskellige foranstaltninger, som vi viser dig i det følgende.

Som supplement til kraftige låse og beslag kan du få flere forskellige typer alarmer samt videoovervågning og røgkanoner, og du kan også vælge at mærke dine ejendele. Læs resten

Udgivet i Sikring | Tagget , , , , , , , , , , , | 2 kommentarer

Stop tyven med en alarm inden det går galt

Har du en alarm i hjemmet? Måske skulle du overveje det!

De seneste par år er antallet af indbrud i private hjem steget. Det skyldes flere faktorer. For det første er de danske virksomheder blevet bedre til at sikre sig mod ubudne gæster, og for det andet er banker, tankstationer osv. begyndt at ligge inden med færre kontanter, hvilket gør det mindre attraktivt for tyven at lave indbrud.
Læs resten

Udgivet i alarm | Tagget , , , | En kommentar

CrimPrev.dk åbner snart

På CrimPrev.dk vil du snart kunne læse alt om tyvisikring og tyverialarmer

Udgivet i internet sikkerhed | Kommentarer lukket til CrimPrev.dk åbner snart