Et trådløst alarmsystem er et godt eksempel på, hvor avanceret markedet for alarmsystemer er blevet, og en del kunder fortrækker denne løsning når det kommer til alarmsystemer. Det er et effektivt og godt redskab til at indbrudssikre dit hjem. Derudover er du også fri for alle de kabler rundt i hjemmet. Der findes mange forskellige udbyder, når det kommer til udvalget af trådløse tyverialarmer. Denne type tyverialarm er ret populært blandt danske husejere, netop fordi det kræver ikke særlige teknikker og viden for at sætte installationen op. Derudover findes der et hav af tilbehør som du kan købe, som naturligvis også findes i trådløse udgaver som hjælper dig med at opgradere dit alarmsystem.
Fordele og ulemper ved trådløs tyverialarm
Størstedel af tyverialarmer er trådløse i dag, hvilket gør at det er nemme at sætte op og ikke kræver at du skal trække kabler eller borer mange huller rundt i dit hjem m.m. Den helt klare fordel er den nemme installation. I denne forbindelse vil din største bekymring være, at finde ud af hvor du skal placere de forskellige sensorer eller kameraer. Derimod er der delte meninger om hvorvidt det er en ulempe eller en fordel at trådløse tyverialarmer er batteridrevne. Ulempen er nok, at man skal holde øje med batterierne og huske at sørge for at udskifte disse. Dog på den anden side sikrer den trådløse alarmløsning mod strømsvigt. Skulle uheldet være ude og ubudne gæster kommer, mens der er et strømsvigt, findes der indbygget batteri i alarmen, som kan holde op mod 12 timer. Når det er sagt, kan det være en ulempe ved denne løsning, er at dit trådløse udstyr kan ”jammes”. Med andre ord vil dette sige, hvis tyven er ret professionelt kan han gå ind og slå dit trådløse udstyr ud. Måden dette gøres på er simpelthen ved at gå ind og blokere for den frekvens helte dit trådløse udstyr virker ved. I denne forbindelse er der et par ting som du kan gøre for at forebygge jammes af dit trådløse alarmudstyr, samt gøre systemet mere sikker.
Beskyttelse mod jammes af trådløs alarmudstyr
I så tilfælde du vælger den trådløse alarmsystem kan du nemt gå ind og forebygge jammes af trådløst udstyr ved at forstærke sikkerheden af denne. Dette kan du gøre ved for eksempel lade dit alarmsystem køre på to alarmer bare fra to forskellige mærkeudbydere. På denne måde vil dine alarmer køre på to forskellige frekvenser. Det er en forstrækning som kræver, at indbrudstyven skal ind og blokere to forskellige frekvenser af dit trådløse udstyr. Ved at installere og køre to alarmer, gør at du vil blive alarmeret, og vil have mulighed for at reagere.
Gode råd – placeringer af tyverialarmens komponenter
Uanset hvilket tyverialarm der er tale om, så medfører denne et kontrolpanel og detektorer. Hermed er det kontrolplanelet den vigtigste del af alarminstallationen, hvorfor det også er vigtigt at du finder en god placering til denne. Panelet er den komponent med hvilken du styrer hele alarmsystem – dvs. når du skal aktivere og deaktivere alarmen. Fejlen mange husejere begår er, at placere kontrolpanelet tæt ved hovedindgangen, hvilket ofte bunder i praktiske årsager. Selvfølgelig er dette også en praktisk placering i form af, når alarmen skal aktiveres og deaktiveres, men samtidigt er det også en praktisk placering for indbrudstyven. Idet mange placerer deres kontrolpanelet ved hoveddøren, gør at indbrudstyv typisk og ofte går decideret efter hoveddøren, hvor vedkommende i nogle tilfælde ødelægger kontrolpanelet delvist eller helt.
Tænk kreativt med placering af kontrolpanelet
Af sikkerhedsmæssige årsager bør man derfor prøve, at finde en anden placering end hoveddøren – med andre ord en placering som ikke er så oplagt og synlig, som eksempelvis et sted i køkkenet, under kældertrappe m.m. Udover hoveddøren er det også væsentligt at du også sørger for at du placerer sensorer rundt omkring huset, som for eksempel ud ved bagindgangen. Her kan du bruge bevægelsessensorer ved kælderdøre og terrassedøre. Ved at gøre dette forstærker du sikkerheden ved alle potentielle indgange til dit hjem.
Synlig alarmskiltning er også godt værktøj
Det måske lyde banalt i manges øres, men en synlig alarmskiltning på din ejendom er også et godt værktøj, når det kommer til forebyggelse af indbrud og forstærkning af sikkerhed. Det er en god idé med synlig skiltning, eftersom denne bidrager med psykologiske effekter hos indbrudstyven, idet tyven vil blive utrygt. Denne utryghed vil få indbrudstyven til at overveje om det er et forsøg værd samt tage risiko ved begå indbrud. I mange tilfælde vil det være således, at indbrudstyven ikke vil en gang forsøge. Med andre ord har tydelig skiltning udgør en vigtig del af tyverialarmens forbyggende effekt, og det kan kun anbefales, at man sætter denne op på ejendommen.
Husk at teste din alarm med jævnligt mellemrum
Det ville være en forfærdelig oplevelse, spild af penge samt tid, hvis du måtte være udsat for indbrud en dag, hvor alarmen ikke virker. Derfor kan det kun anbefales, at du tester din alarm med et ret jævnlig mellemrum og dermed forsikrer dig at den virker. Måden hvorpå du kan teste systemet, er ved at aktivere alarmen, hvor du derefter prøver at åbne døre og vinduer, og har du installeret samt
bevægelsessensorer m.m. kan du gå forbi disse for at se om de reagerer. Udover at teste alarmsystemet, kan det kun anbefales at du sætter dig rigtigt godt i det valgte system. I denne forbindelse er det ret væsentligt, at du læser en del omkring hvad du særligt skal være opmærksom på, når batterierne i de forskellige alarmenheder løber tør.
Mange muligheder med en trådløs tyverialarm
Der er forskellige udbydere af trådløse tyverialarmer, og selvfølgelig varierer priser, alarmpakker og integrationsmuligheder m.m. alt efter den valgte løsning. Markedet er stort og der er et hav af købsmuligheder, men som det minimale skal din trådløse alarmpakke indeholde er kontrolpanelet, forskellige sensorer, fjernbetjening som gør at du kan aktivere og deaktivere alarmen samt alarmklistermærker. Desuden vil du finde ud af, at der ligeledes findes et hav af løsninger i forhold til, hvordan du ønskes at blive kontaktet, hvis alarmen går af. Og i forhold til det trådløse alarmtyveri er SMS eller telefonkontakt det hyppigste valg. De fleste alarmsystemer kan sende dig en SMS eller ringe dig op. Her vil beskeden bliver afspillet som notifikation, i tilfældet alarmen går af. Andre muligheder er tilkobling af overvågningskameraer, som tager et billede og sender til din smartphone.