Tyverialarm med abonnement

Vælger du tyverialarm med abonnement, betyder dette at du hver måned betaler for det valgte alarmsystem. Mange finder en del tryghed ved at vælge denne løsning, eftersom systemet er tilkoblet til en vagtcentral, som sender en vagt ud, i de tilfælde hvor alarmen går i gang. Denne service betyder også, at du skal betale for at få systemet installeret i dit hjem. Yderligere er der oftest et gebyr forbundet med hver udrykning, i de situationer hvor alarmen går i gang – også i de situationer hvor der blot er tale om en et uheld. Der er forskellige udbydere, og dette varierer selvfølgelig fra udbydere til udbydere samt dit valg af alarmpakke. Selskaber som især er specialiseret i vagtudrykning er blandt andet G4S, Falck, Verisure og Dansikring Direct. Den mere tekniske del ved udrykninger foregår således, at langt de fleste alarmsystemer består af et hovedpanel, branddetektor og vigtigst et GSM modul samt fotodetektor. Alt dette er forbundet sammen, hvor GSM modullet muliggør at alarmsystemet kontakter den døgnbemandet og ansvarlige kontrolcentral og sender billeder til alarmsystemets fotodetektor til vagtcentralen. Kontakten til vagtcentralen og billederne gør, at vagten kan bedst agere i forhold til situationen, og via billeder afgøre om der skal sendes vagt ud eller om der blot er tale om en falsk alarm.

Fordele og ulemper ved alarm med abonnement

Som alle produkter på markedet, er der selvfølgelig også fordele og ulemper forbundet med tyverialarm med abonnement. Først og fremmest, er det ret betryggende og skaber tryghed, at der er vagtudrykning ved alarm, hvor du i første omgang ikke behøve at foretage dig noget. Dette er en løsning som bliver valgt af de fleste, som bor i områder hvor der er langt til naboer og det nærmeste bycentrum. Det er godt, idet man efterlader sit hus i længere tidsperioder ad gangen, og med en 24/7 overvågning fra kontrolcentral ved alarm, giver ro og sikkerhed for de fleste. Dertil får du en professionel opsætning af alarmsystemet, support og du slipper for driften samt vedligeholdelsen, hvor du generelt set sparer en del tid. På den anden side er der også et par ulemper ved denne løsning. Den ene ulempe er, at der er forbundet løbende omkostninger til abonnementet for eksempel udrykningsgebyr. Dette varierer fra udbyder til udbyder, og hvilken løsning du har valgt. Ved at være bundet igennem abonnementet betyder at du ikke ejer tyverialarmen. Desuden har vagten adgang til dit hjem, idet vagten skal lukke sig selv ind og ud af din ejendom ved udrykning. Derudover er der tit og ofte tale om et alarmsystem, som ikke kan eller simpelthen er alt for dyrt at udbygge med flere detektorer.

Er det dyrt med en tyverialarm med abonnement?

Som nævnt er der er månedlige omkostninger forbundet med denne tyverialarmløsning, idet du skal betale det månedlige beløb på abonnementet og de eventuelle gebyrer ved udrykning. Her er det op til den enkelte at opveje, hvad der er vigtigst for én selv. Ved denne løsning er der tale om et mere sikret system, eftersom der er flere parter som observerer og overvåger din ejendom. Her kan man altid regne med at der reageres hurtigt, når alarmen bliver udløst. Og i disse situationer skal du ikke som sådan gøre noget, men lade det op til det professionelle fagfolk at sørge for at alt kommer i orden, også hvis der forekommer tekniske fejl med alarmsystemet. De forskellige løsninger på tyverialarm med abonnement indeholder forskeligt alt afhængigt af vagtselskabet, hvilket også gøre at priserne varierer.

Findes der andre alternativer?

Syntes man ikke, at tyverialarm med abonnemet er den rette løsning – uanset om det er grundet økonomi eller behovet findes der naturligvis andre alternativer på markedet. Andre alternativer er at kigge på mulighederne omkring tyverialarm uden abonnement, men hvor man stadigvæk kan får GSM modul. Ved sådant alarmsystem vil du modtage en SMS og billeder til din smartphone, eftersom du i dette tilfælde vil være ”kontrolcentral”. Generelt set kan du også undersøge andre løsninger med tyverialarmer uden abonnement. I det følgende gør vi rede for, hvad tyverialarm uden abonnement går ud på.