Stop tyven med en alarm inden det går galt

Har du en alarm i hjemmet? Måske skulle du overveje det!

De seneste par år er antallet af indbrud i private hjem steget. Det skyldes flere faktorer. For det første er de danske virksomheder blevet bedre til at sikre sig mod ubudne gæster, og for det andet er banker, tankstationer osv. begyndt at ligge inden med færre kontanter, hvilket gør det mindre attraktivt for tyven at lave indbrud.

falck

Derfor har tyvene rettet fokus mod de private hjem, der er langt mindre sikret og sjældent med alarm, og tyvene har mange forskellige metoder.
Tyvene kan fx lade sig lokke af boligannoncer, hvor ejeren af boligen har lagt billeder af dyre møbler, fladskærme osv. ud på nettet eller i avisen for at lave en præsentabel fremstilling af boligen. Men ikke desto mindre er dette utroligt dumt, for tyven kan kigge med og lade sig friste til at begå et indbrud.

Tyven har også andre metoder. Han kan fx være i besiddelse af en universalnøgle, så han i løbet af kort tid kan lirke låsen op og stikke af med alle dine værdigenstande. Han kan også være i besiddelse af koden til din alarm og måske endda en nøgle!

I nyere tid har endnu en fremgangsmåde set dagens lys i form af Facebook. Her kan tyven fx se, om du er på ferie, hvis du altså har skrevet på din statusopdatering, at du rent faktisk er på ferie.

Hvordan stopper jeg indbrudstyven?
Spørger man politiet, kan man fx benytte sig af ”nabohjælp”, altså, at man decideret fortæller naboen, hvis man tager på ferie og beder vedkommende om at holde øje med sit hus eller lejlighed.

Derudover kan man tage billeder af alle sine ejendele, så man efter et indbrud kan dokumentere over for sit forsikringsselskab, at man rent faktisk ejer disse ting.

En tredje ting er, at man kan gemme sine allervigtigste ting så godt, at det bliver svært for tyven at finde dem. Alle disse råd er jo så godt som gratis, men ofte er det bare ikke nok.

Hvad med hjemmerøverier?
I nyere tid er hjemmerøverierne noget, der for alvor er kommet i mediernes søgelys. Vi har set en forrådelse blandt røverne, der ofte anvender vold, hvis beboerne på adressen er hjemme. Så nytter det ikke noget, at man fx har taget billeder af sine ejendele eller har en alarm, der burde være ens mindste bekymring frem for helbredet, hvis hjemmerøveriet har været voldeligt.

Vil du komme røverne i forkøbet, kan det derfor være vigtigt at se sit eget hus eller lejlighed efter med røverens øjne. Hvor kan sikkerheden optimeres, og skal der investeres i overvågning, alarm eller lignende?

Der er meget, du kan gøre selv, men du kan også lade andre tage sig af sikkerheden. Virksomhederne har i stigende grad investeret i løsninger som fx. installering af alarm, overvågning og røgkanoner, som samtidig har haft en god effekt ifølge oplysninger fra politiet. Derfor kunne det være en god idé at tage ved lære af virksomhederne og se på, hvilke løsninger, der kunne gøre gavn i netop dit hjem.

Du behøver ikke nødvendigvis – som nogle virksomheder – at bruge mange penge på at lade sikkerhedsfirmaer hjælpe dig med at sikre dit hus eller lejlighed mod indbrud eller hjemmerøveri. Mindre kan sagtens gøre det – f.eks. kan en privat alarm til hjemmet være en løsning.

På internettet kan man finde mange forskellige firmaer, der tilbyder alt fra tyverialarmer til overfaldsalarmer, PC-tyverisikring osv.

CrimPrev handler om at informere om sikring af private hjem og mulighederne for installering af alarm og i sidste ende føle sig sikker i eget hjem.

En alarm til hjemmet er en god ide mod tyveri

En alarm til hjemmet er en god ide mod tyveri

Dette indlæg blev udgivet i alarm og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

En Kommentar til Stop tyven med en alarm inden det går galt